Deze mooie Hollandse kaas komt uit Gelderland. Hier besloot boer Michiel Cassuto in 2008 om in plaats van geitenkaas, koemelk kaas te gaan maken. Hiervoor koos hij een zeer bijzonder ras, nl. 20 brandrode runderen. Dit ras was in de jaren 70 bijna uitgestorven maar door steun van het rijk zijn er nu zo’n 1000 koeien wereldwijd te vinden. Het ras komt oorspronkelijk ook uit oost-Nederland en was een ouderwetse dubbel koe, dus zowel voor vlees als melk te gebruiken. De droom van Michiel was om een kaas te maken die geïnspireerd was op kazen uit de omgeving van de Jura (Alpen). Daarom is Michiel eerst in de leer gegaan bij Franse kaasmakers om zo veel mogelijk te weten te komen over deze manier van kaas maken. De koeien worden 2 x per dag gemolken, de melk wordt dan verzameld in een kaastobbe die gekoeld wordt met ijswater, vervolgens wordt de melk elke 2 dagen verkaast. Een bijzondere kaas die qua smaak en karakter wat weg heeft van een milde Franse berg kaas. Hij is fruitig met een heel klein pikantje. De kaas wordt tijdens het rijpen met een zoutoplossing en bacteriecultuur gewassen, waardoor hij een mooie natuurlijke korst krijgt. Een mooie aanvulling op uw kaasplankje.