Brie de Meaux de Rothschild AOP

In 1814 werd deze kaas tijdens een staatsliedenbanket in Wenen verkozen tot “Le Roi des Fromages’: de Koning der Kazen. Tot op de dag van vandaag doet de Brie de Meaux zijn naam eer aan. Baron Edmond de Rothschild, de vader van de huidige eigenaar, heeft met zijn bedrijf bewerkstelligd de agricultuur en de kaastraditie in deze Brie regio te behouden. Op het 1600 hectares tellende domein van de familie Rothschild, 40 kilometer ten oosten van Parijs, graast de eigen kudde van 150 koeien zo’n 30 are. Van de rauwe koemelk die de kudde geeft, produceren ze op de boerderij de Brie de Meaux volgens AOP richtlijnen, dit heeft grote waarde voor de regio en de lokale werkgelegenheid. Nadat de kaas klaar is rijpt deze minimaal 8 weken op stromatten. De smaak is dan subtiel, met wat licht aardse tonen, die het dichtst in de buurt komen van verse champignons. De structuur is heerlijk romig en bij kamertemperatuur zal de kaas ook lekker gaan “lopen”, een verschijnsel dat iedere brie liefhebber graag heeft.