Chevre Parthenay cendre

Een mooie aanwinst uit Parthenay, West-Frankrijk. Dit gebied staat bekend om zijn mooie, frisse geitenkazen. De Parthenay lijkt erg veel op zijn zusje, de Chevre Mothais. Zo wordt ook deze kaas gemaakt van rauwe geitenmelk. Het bijzondere aan deze kaas is dat hij rijpt op een platanen- of kastanjeblad. Hierdoor houdt de kaas zijn vocht beter vast, waardoor hij mooi romig is. Daarbij geeft het blad een specifieke kruidige smaak af met tinten van noten. Het kiezen van deze bladeren is een speciale klus en nooit en te nimmer mag het blad in aanraking met de grond geweest zijn. Wij voeren 2 varianten van deze mooie kaas in ons assortiment. De eerste is de Blanc, deze heeft een mooie intense witte kleur met een klein beetje “flor naturel” op de korst voor extra smaaksensatie. Daarnaast hebben we ook de Cendre. Deze Parthenay wordt bedekt met een mooie aslaag waardoor er zich een fijn natuurlijk korstje vormt. Hierdoor is deze variant wat steviger van textuur die wel smelt op de tong. Beide varianten kunnen qua smaak omschreven worden als mooi fris en toegankelijk. Heerlijk aan het begin van het plateau of om beginnende geitenkaas-eters te overtuigen dat ook deze kazen een romig karakter kunnen hebben.