Chevres frais petit

Tijdens een bezoek aan de Ardennen stuitten we op een hele mooie geitenboerderij, op de hoogte van het Plateau de l’Ardennes. Hier produceren ze inmiddels 20 soorten verse geitenkaas. Wij hebben er op dit moment 2 van opgenomen in ons assortiment. De naturel versie en de honing/tijm variant. De rauwe melk voor deze kaasjes komt van de eigen kudde Gemskleurige alpine geiten. De kudde bestaat uit 200 melkgeitjes, die op deze boerderij een heerlijk leventje hebben. Zij worden 6 x per dag gevoerd en hebben onbeperkt hooi tot hun beschikking wanneer ze op stal staan. De geiten worden 2 keer per dag gemolken en de melk wordt op de eigen boerderij “verkaasd”. De naturel versie is super mooi fris en smelt op de tong. Daarnaast is er het honing/tijm “bokkepootje”, deze lijkt namelijk erg op het bekende koekje. Deze laatste heeft uiteraard wat meer zoete tonen, die absoluut niet overheersen, maar de kaas juist complementeren.