Mille-feuille

Een heerlijke nieuwe aanwinst uit de Pyreneeën, Frankrijk. Dit bijzonder creatieve kaasje bestaat nog maar een aantal jaar. De kaas is zeshoekig en bestaat uit koe- en geitenmelk. De onderste laag bestaat uit koemelk, vervolgens wordt deze bedekt met een laagje as. Hierna komt er een laagje wrongel van geitenmelk bovenop evenals nog een as laag. Tot slot wordt dit geheel weer bedekt met een laag wrongel van de koe. De as wordt toegevoegd om de lagen te conserveren terwijl de lagen een voor een draineren, dit proces noemt men pre-drainage. Dit heeft als gevolg dat de wrongel zich dus niet vermengt. Wanneer de kaas gesneden wordt zult u deze lagen ook duidelijk kunnen onderscheiden net als bij een tompouce. Hier dankt dit prachtige kaasje zijn naam ook aan. De Mille-feuille is mooi romig en heeft een lekker pittig zuurtje dat kenmerkend is voor geitenmelk. Wij affineren de kaas enkele weken op lage temperatuur zodat deze zijn romige frisheid behoudt.