Op maandag 14 oktober organiseren we een kleine kaas-masterclass in Zoetermeer. In de brasserie van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) nemen we je mee in drie verschillende topics over kaas. Er is beperkt plek, omdat we de interactiviteit hoog willen houden. Dat betekent minimaal 20 en maximaal 30 deelnemers.
Hoe ziet het programma eruit?
09.30 – 10.00 uur – Inloop en ontvangst
10.00 – 11.30 uur – Deel 1: Affineren = produceren
11.30 – 13.00 uur – Deel 2: Kaas in de keuken
13.00 – 13.30 uur – Lunch
13.30 – 15.00 uur – Deel 3: Invloed van thee op kaas
Affineren = produceren
Als affineur ben je vooral bezig met het rijpen van kazen en het in stand brengen van smaakverandering. Wij nemen als het ware de verantwoordelijkheid van de smaak van het product van de kaasmaker over en produceren een nieuwe smaak. Kortom, affineren is ook produceren! Dat betekent dat wij met strikte regels werken en straks onder controle van het COKZ en het NVWA kaas rijpen. En daar zijn we in Nederland de eerste in! René Koelman neemt je mee in het rijpingsproces van kaas en de verandering van smaak.
Kaas in de keuken
Kaas op het kaasplateau is heerlijk, maar ook in de keuken zijn er tal van mogelijkheden om kaas in een gerecht te verwerken. In saus, als soufflé, gratineren of verwerkt in een koud dessert. Je krijgt een aantal in’s en out’s over koken met kaas en zal zelf een ook een bereidingstechniek op je nemen. Uiteraard om vervolgens als lunch te verorberen!
Invloed van thee op kaas
Betjeman & Barton neemt je mee in de ontwikkeling van thee in de gastronomie. Als bekende theekoperij hebben ze kwaliteit zeer hoog in het vaandel staan en werken ze enkel met de beste producten. Steeds meer zien we de non-alcoholdranken verschijnen naast het kaasplateau. Zo ook met thee. Hoe hebben deze twee invloed op elkaar en wat zijn de belangrijkste factoren om op te letten als je ze naast elkaar serveert? Dineke van Bommel, thee-expert, laat je de invloeden proeven.
Kosten:
Dit programma wordt aangeboden voor € 75,00 per persoon.
Aanmelden:
Stuur een mail naar opleidingen@kaasfortamsterdam.nl met daarin:
- Naam
- Aantal deelnemers
- Mobiele nummer
- Eventuele allergieën
- Factuurgegevens
Óf meld je aan via onderstaande velden.
Zien we jullie maandag 14 oktober?!