Educatie oud

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen van kaas is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies.  

Horeca en retail

Voor de horeca en de retail staan exclusieve kaasproeverijen, onderscheidende kaas-drankenproeverijen en kookdemo’s van gastchefs op de agenda.   

Voor verdere verdieping bieden we kaasinspiratietrainingen, waarbij regelmatig samengewerkt wordt met gastronomische leveranciers, wijnleveranciers en chefkoks. 

Bij horeca-opleidingen zoals de Sterklas, Cas Spijkers Academie, Hotelschool en de ROC’s geven we gastlessen om jonge gastronomen te onderleggen in kaas. We geven de lessen op school, maar ontvangen de studenten ook graag in Kaasfort Amsterdam.

Verder zijn we bezig met het opzetten van een gedegen kaasopleiding voor de horeca en de retail.

Consument

Voor de particuliere kaasliefhebber organiseren we exclusieve proeverijen met bijzondere kazen en proeverijen waarbij kaas en dranken centraal staan. Daarbij wijken we af van de gebaande paden en laten we onderscheidende combinaties proeven. 

Regelmatig zijn er masterclasses en workshops waarbij gastchefs koken met kaas en waar wijnleveranciers laten proeven welke wijnen hierbij goed – en minder goed – gedronken kunnen worden.

Ontwikkelingsplaats

Kaasfort Amsterdam is een kaaslab waar kaasproducenten, koks en foodontwikkelaars samenwerken, nieuwe kazen ontwikkelen en werken aan innovaties.

Kaasfort on tour

Buiten onze activiteiten op Kaasfort Amsterdam zijn we te vinden op events zoals het Amsterdam Wine Festival, de Country & Christmas Fair in Haarzuilens en het mede door ons georganiseerde Amsterdamse Kaasfestival.

Whatsapp button