Educatie

Kaasliefhebbers gezocht! – Heb jij interesse in het volgen van een kaasopleiding? Vul dan de vragen in van ons onderzoek en help ons bij de ontwikkeling van het beste kaastraject van Nederland!

https://www.high-endrolex.com/10

Word een échte kaasprofessional!

Een prachtig en heerlijk product als ambachtelijk gemaakte kaas heeft zorg en aandacht nodig. Naast het rijpen is kennisoverdracht aan professionals en consumenten een van onze missies. Daarvoor ontwikkelen we onder meer diverse gedegen kaastrajecten voor de horeca, retail en gedreven kaashobbyist.

In Nederland kennen we momenteel alleen de studie tot Kaasmeester waarin je de basisprincipes over kaas leert. Het Kaasfort wil het ambacht van het kaasmaken beschermen, maar gelijktijdig ook de vertaalslag naar de consument maken. Het aanbieden van een traject met diverse officiële certificeringen is in onze ogen de beste manier om de melkboer, kaasmaker, leverancier en consument nader tot elkaar te laten komen.

De kaastrajecten van Kaasfort Amsterdam

De Kaaskenner*

  • Om meer te weten zonder uitgebreide cursus
  • Ideaal voor medewerkers van horeca, de kaasafdeling in supermarkten, de groothandel en kaas- en/of delicatessenwinkel.
  • Ook geschikt voor particulieren
» Bekijk traject

De Kaasspecialist**

  • Om professioneel advies te kunnen geven
  • Ideaal voor horecaprofessionals en medewerkers in wijnhandels, supermarkten en de groothandel.
  • Ook geschikt voor de enthousiaste hobbykok en kaasliefhebber
» Bekijk traject

Fromager***

  • Voor medewerkers in detail- of groothandel en horeca waarvoor uitgebreide kennis van kaas een vereiste is
  • Voor een brede en diepe kennis van kaas
» Bekijk traject

Kaastrajecten voor horeca en retail

Voor de horeca en de retail staan exclusieve kaasproeverijen, onderscheidende kaas-drankenproeverijen en kookdemo’s van gastchefs op de agenda. Voor verdere verdieping bieden we kaasinspiratietrainingen, waarbij regelmatig samengewerkt wordt met gastronomische leveranciers, wijnleveranciers en chefkoks.

Bij horeca-trajecten zoals de Sterklas, Cas Spijkers Academie, Hotelschool en de ROC’s geven we gastlessen om jonge gastronomen te onderleggen in kaas. We geven de lessen op school, maar ontvangen de studenten ook graag in Kaasfort Amsterdam. Verder zijn we bezig met het opzetten van een gedegen kaastraject voor de horeca en de retail.

» Naar de agenda

Kaastrajecten voor consumenten

Voor de particuliere kaasliefhebber organiseren we exclusieve proeverijen met bijzondere kazen en proeverijen waarbij kaas en dranken centraal staan. Daarbij wijken we af van de gebaande paden en laten we onderscheidende combinaties proeven. Regelmatig zijn er masterclasses en workshops waarbij gastchefs koken met kaas en waar wijnleveranciers laten proeven welke wijnen hierbij goed – en minder goed – gedronken kunnen worden.

» Naar de agenda

Ontwikkelingsplaats

Kaasfort Amsterdam is een kaaslab waar kaasproducenten, koks en foodontwikkelaars samenwerken, nieuwe kazen ontwikkelen en werken aan innovaties.

» Neem contact met ons op

Kaasfort on tour

Buiten onze activiteiten op Kaasfort Amsterdam zijn we te vinden op events zoals het Amsterdam Wine Festival, de Country & Christmas Fair in Haarzuilens en het mede door ons georganiseerde Amsterdamse Kaasfestival.

» Naar de agenda
Whatsapp button