Blue Stilton - Stevenson Reserve

‘The King of Blues’, zo wordt de Stilton vaak genoemd en zeker niet onterecht. Wereldwijd zijn er maar 6 kaasmakerijen die Stilton mogen produceren. Zij maken samen 1 miljoen kazen die allemaal aan de eisen van het keurmerk moeten voldoen. 
Er doen veel verhalen de ronde over de historie van de Stilton. Een ding is zeker, de kaas is vernoemd naar het gelijknamige plaatsje in Cambridgeshire. Hier runde Cooper Thornhill een herberg waar veel mensen die vanuit Londen naar Schotland reisden een stop maakten. De herbergier verkocht een kaas die later bekend zou worden als de Stilton. Thomas Hoe Stevenson was een producent uit de 19de eeuw die grote naamsbekendheid verwierf met zijn Stilton. Vandaag de dag hebben wij een kaasmaker gevonden in het hart van het Stilton district, die nog volgens de methode van Stevenson zijn Stilton produceert. 
De Stilton wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Aan de melk wordt plantaardig stremsel toegevoegd en dat maakt dit een vegetarische kaas. Onze Stilton heeft een volle, rijke smaak met mooie ziltige tonen.