Rogue River Blue

Eigenlijk een beetje een vreemde eend in de bijt… Ons assortiment aan kazen is gebaseerd op Europese boeren, maar voor de wereldkampioen van 2019/2020 bij de World Cheese Awards maken wij eens per jaar graag een uitzondering. Als de herfst is begonnen zorgen de koelere temperaturen en het natte weer in de Rogue Valley voor een hernieuwde groei van diverse grassoorten en kruiden. De Rogue Valley ligt in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Oregon. De koeien die daar grazen geven, rond deze tijd van het jaar, een heerlijk volle smaak melk met diverse aroma’s van verse kruiden. Na het melken van de koeien en het maken van de kaas wordt de Rogue River Blue 9 tot 11 maanden gerijpt in de grotten. Hier ligt de luchtvochtigheid wat hoger en de temperatuur lager, waardoor de kaas zijn vocht kan behouden en kracht kan ontwikkelen. Vervolgens worden de wielen met de hand gewikkeld in de druivenbladeren van de syrah. Deze bladeren zijn gedrenkt in een perendistillaat.
n
nDe Rogue River Blue is rauwmelks en wordt gemaakt met vegetarisch stremsel. De structuur kan het beste worden omschreven als ‘fudgy’ en heeft een rijke structuur met zichtbare prote√Ønen. De smaak van de wijnbladeren komt in eerste instantie naar voren, vergezeld met duidelijke toffee, truffel en vijg. Na het doorslikken van de kaas blijft er een aangename geur van vanille achter. De blauwaders zijn enorm fijn ge√Øntegreerd.
n
nWe serveren de Rogue River Blue het liefst naturel, zonder toevoegingen of begeleiding. Puur natuur om de smaak het beste op te nemen. Als we er een wijn naast serveren, dan schenken we het liefst wijnen van leeftijd. Klassiek Franse of Duitse gewurztraminers, viognier, cabernet franc of elegante sauternes.
n