Gran Mugello Riserva

De Gran Mugello is een uitstekend voorbeeld van authentieke Toscaanse kaasbereiding – een gedenkwaardige mix van een kenmerkende ivoorkleur, dichte textuur en intense aanhoudende smaak! De Gran Mugello wordt gemaakt en gerijpt op het historische melkveebedrijf Il Palagiacco. Het bedrijf bestaat al sinds de middeleeuwen en is gebouwd door de familie Ubaldini op de rijke bodems van de Mugello-vallei. Door de jaren heen is het bedrijf verschillende keren van eigenaar gewisseld. De Italiaanse Medici-familie is er eigenaar geweest en het is in 1943 zelfs nog bezet geweest door het Duitse leger totdat de geallieerde soldaten het landhuis veroverden en er hun hoofdkwartier van maakten. Palagiaccio heeft door de eeuwen heen zijn functie als versterkte boerderij behouden en versterkt. In de afgelopen jaren is het pand gerestaureerd als bewijs van de cultuur en traditie van Toscane.
n
nDe melk is afkomstig van koeien die mineraalwater drinken van de Panna-berg. Zodra de kaas is gemaakt, wordt hij gedurende 15 maanden in de Ubaldini-grotten onder Palagiaccio gerijpt en elke dag gewassen met lokale extra vierge olijfolie. De Gran Mugello herken je aan zijn ivoorkleur en explosieve smaak. Je proeft de zoete delicate smaak van de melk die vervolgens plaatsmaakt voor een mooie boterachtige notentoets en eindigt met de uitgesproken smaak van extra vierge olie. Een ontzettend goede en verslavende combinatie van deze kaas is met gerijpte Champagnes en verse aardbeien.