Graskaas

De kaasmakers Hugo en Marije maken de kaas voor de bekende en prijswinnende Boeren Goudse Oplegkaas. Deze kaas wordt normaal gesproken voor minimaal 2 jaar “opgelegd” en mag daarna verkocht worden als Boeren Goudse Oplegkaas.

nDit jaar hebben Hugo en Marije er voor gekozen om ook een mooie graskaas te maken. Deze kaas wordt gemaakt van de melk die de koeien produceren nadat ze weer voor de eerste keer in het jaar van het verse gras hebben mogen eten en genieten. Dit zorgt voor een super mooie en smaakvolle, toch zachte en jonge (gras)kaas. De kaas is een Boeren kaas, wat wil zeggen dat hij wordt gemaakt van rauwe melk van koeien die dag en nacht buiten lopen. De kaas wordt nog gevormd in houten kaasvaten, zoals dit van oorsprong ook gebeurde.

nHugo en Marije van der Poel, wonen op een van de mooiste plekjes van het land. De boerderij, Hoeve Waterrijk, ligt namelijk op een eiland aan de rand van de Kagerplassen in Zuid Holland. Het gevolg is dat alles wat op de boerderij komt en gaat, over het water moet, of met een roeiboot of met hun eigen pont.